fbpx
Over Ons

Over Ons

MALAMALOMI werd in 2007 opgericht door Amira Segal en Karin van Herwijnen. In 2011 werden we in Hawaii officieel als HALAU (school) erkend en ontvingen de naam HALAU MALAMALAMA LOMILOMI (the light of knowledge of lomilomi). Een traditionele AWA-ceremonie bevestigde onze nieuwe status.

Halau Malamalama lomilomi bestaat uit:

hawaii birgit 092AMIRA SEGAL (Kumu-leraar)  is professioneel massagetherapeut sinds 1992. Ze studeerde aan de gerenommeerde Sutherland Chan Massageschool in Toronto en had jarenlang een massagepraktijk in Toronto waar ze samenwerkte met artsen en fysiotherapeuten. Sinds ruim 25 jaar jaar geeft ze lomitrainingen in binnen-en buitenland.

Amira begon haar lomitraining in 1993 bij HARRIETTE KAPUALANI SAKUMA in New York. Sakuma is een directe leerling van lomilomi kahuna KAHU ABRAHAM van Kauai’i (de grondlegger van Hawaiian Temple Bodywork) bij wie ze ruim veertien jaar studeerde. Amira werkte vijf jaar lang met Sakuma samen in o.a. New York, Toronto en op Big Island (Hawaii). Ze leefde vier jaar op Hawaii, gaf les op de massagescholen van Maui, en leerde van diegenen die verbonden zijn met de oude lomikennis.

Naast haar grote passie voor lomilomi is Amira getrained in Ho’oponopono in de traditie van Aunty Mahealani van Hawaii Island, Kumu Lawrence Kalainia Aki van Molokai en I Haleakala Hew Len. Ho’oponopono is een Hawaiiaanse vergevingsmethode ‘to make things right’. Amira geeft trainingen in Ho’oponopono en individuele Ho’oponoponosessies.

KARIN VAN HERWIJNEN (Kumu-leraar) kwam ruim in 2001 in aanraking met lomilomi. Geraakt door de openheid, liefde, diepgang en mystiek van dit werk volgde ze trainingen bij diverse leraren (Amira Segal, Lavenda Schaff, Harriette Kapualani Sakuma, Auntie Maryann Barros, Kumu Keala Ching) in Duitsland en op Hawai.

In de wetenschap dat het leren van lomilomi een nooit eindigend en fascinerend proces is, blijft ze zich op Hawaii verder scholen o.a. bij leraren als Aunty Maile Napoleon (Big Island) en Jimmy Quitan (Maui). In 2011 volgde ze op uitnodiging van Kumu Lawrence Kalainia Aki een intensieve training in Ho’oponopono in Halawa Valley (Molokai).

In 2007 richtte ze samen met Amira Malamalomi op. Karin is de drijvende organisatorische kracht achter Malamalomi, geeft sinds 15 jaar individuele lomisessies, is geeft sinds 2018 les in Hawaiian Bodywork en LUA LOMI.